Kosmetisk tandregulering

De fleste, der har skæve tænder i front, har accepteret denne tandstilling, da de ikke ønsker at gå med ’togskinner’ på tænderne i længere tid for at få den rettet.

Med systemet Inman Aligner kan man i dag rette tænder i fronten på mellem otte til seksten uger. Det gøres ved, at patienten får lavet en individuel aftagelig bøjle, som bæres i min. 16 timer og max. 20 timer i døgnet. Denne aftagelige bøjle presser både foran og bag på tænderne samtidig med, at den i visse tilfælde skubber lidt på bredden ved hjørnetænderne. Det gør, at tænderne hurtigt kan manipuleres til den ønskede nye position. Patienten går som minimum til kontrol hos tandlægen hver anden uge. Ved disse besøg kontrollerer tandlægen, at alt går som det skal, og justerer herudover lidt mellem tænderne med en tynd pudsestrip for at frigøre evt. kontakter og skabe plads til ny bevægelse af tænderne.

Behandlingen afsluttes ofte med en eller to gennemsigtige skinner (clear aligners), som laver den sidste fine justering af tænderne.

Når behandlingen er færdig, fikseres tænderne på deres nye plads med en lille tråd (en retentionstråd) på bagsiden af tænderne, så de ikke kan flytte tilbage igen.

Efter tænderne er kommet på plads, kan man ofte se, at tænderne er slidt skæve pga. den tidligere tandstilling. Mange ønsker derfor at få tændernes kanter justeret med plast, så de får en mere harmonisk tandbue.

Alle kan desværre ikke behandles med dette system, da det kræver, at tænder og pladsen til disse opfylder visse kriterier. Står tænderne meget skævt, eller er der markante over- eller underbid, vil man ofte blive anbefalet at kontakte en bøjletandlæge for vurdering af situationen.

Men selvom det ikke er muligt at få rettet tænder med dette system, så vil der være andre metoder, som evt. kan løse ens kosmetiske problem.

Klik her for at komme til den officielle Inman aligner hjemmeside