Velkommen til

Skibby Tandlægehus

Tandprotese

Hvad er en tandprotese?

Har man mistet flere tænder, er der forskellige muligheder for at få disse erstattet dels for at få genoprettet tyggefunktionen, dels for at løse det kosmetiske problem, som det kan være at mangle tænder. En af mulighederne er at få lavet aftagelige proteser.

De aftagelige proteser sidder i munden og holdes på plads af bøjler på nabotænder, af implantater eller – ved en helprotese – ved hjælp af undertrykket under protesen og kindernes og tungens hjælp. Der har de seneste år været en udvikling af proteserne. Man kan derfor ikke længere se på folk om de har protese eller ej.

Hvorfor skal jeg have en tandprotese?

Protese kan være nødvendigt for at erstatte manglende eller dårlige tænder i munden. Grunden til tænderne er blevet så dårlige, så de bør erstattes skyldes en række forskellige årsager. Oftest er det fordi patienten har været udsat for et uheld eller fordi man lider af fremskreden parodontose.

Manglende tænder påvirker evnen til at tygge maden ordentligt, men herudover påvirker manglende tænder ofte dit udseende – enten direkte fordi man kan se, der er tomrum, eller indirekte fordi kinderne ”falder ind” og får patienten til at se ældre ud.

 Skibby Tandlægehus rådgiver om valg af tandprotese

Hvor længe holder en tandprotese?

Levetiden på proteserne afhænger af en række ting. For at forlænge levetiden, er det vigtigt, at du følger de råd til vedligeholdelse og rengøring som du får hos Skibby.

Selv om du overholder alle forskrifter for vedligeholdelse, vil der være almindeligt slid på protesen alt afhængigt af hvor meget du bruger den. Yderligere en faktor er de ændringer, som sker gennem livet med mund, gummer og køber. I de fleste tilfælde holder en protese i 6 – 10 år.

Hvordan får jeg en tandprotese?

Kontakt Skibby Tandlægehus ved at ringe på telefon 4752 8011 eller ved at booke en tid online. Vi skal nemlig først undersøge hvilken løsning, som bedst opfylder dit kosmetiske ønske samt dit ønske om forbedret tyggefunktion. Efter undersøgelsen af tænder og gummer, har vi mulighed for at anbefale en løsning.

Beslutter du i samråd med tandlægen, at en protese er det bedste for dig, vil vi herefter rådgive dig i de forskellige typer, der hver især har forskellige fordele og ulemper.