Velkommen til

Skibby Tandlægehus

Tandpine

Har du brug for akut tandlægehjælp? Ring til os på 4752 8011

Tandpine kan være noget af det mest ubehagelige, man kan opleve. Netop derfor har vi her samlet lidt information omkring tandpine, for at give dig en bedre forståelse af, hvad der kan være årsagen til smerten. Vi har ligeledes tilføjet et par gode råd til, hvordan du kan lindre smerten midlertidigt, indtil du kan blive behandlet.

Book tid online

Fakta omkring tandpine

Hvis du oplever tandpine, er det vigtigt, at du kommer en tur forbi din tandlæge, også selvom din tandpine går i sig selv. Tandpinen kan nemlig sagtens gå i sig selv, uden at den underliggende sygdom er blevet behandlet. Der findes mange årsager til tandpine, men vi har her sammensat en liste af de mest almindelige årsager til tandpine.

Tandpine ved huller i tænderne

Den mest almindelige årsag til tandpine er huller i tænderne. Hullets størrelse og omfang har desværre ikke noget at sige ift. graden af smerter. Det er ikke altid at man oplever tandpine, ved huller i tænderne. Det sker kun, hvis bakterierne er nået ind til selve tandbenet, hvor alle nerveenderne hører til.

Tandpine grundet infektion omkring tanden

Hvis der er infektion omkring tanden, kan det give tandpine. Det kan f.eks. være tandrodsbetændelse. Hvis bakterierne kommer ind til nerven af tanden, dør nerven. Det kan være udgangspunkt for infektion omkring roden af tanden.

Tandpine grundet tandfrembrud

Når der vokser nye tænder frem i munden og da der ikke altid er plads til dem, kan det give tandpine. Visdomstænder er nok de mest kendte.

Ved visdomstænder, vil vi ikke fjerne dem, medmindre de ligger forkert eller skubber unødvendigt til dine andre tænder. Sørg derfor at rense dem godt under og efter frembrud, og kontakt en tandlæge eller en praktiserende læge ved slemme smerter.

Oplever du slem tandpine? Kontakt din lokale tandlæge i Skibby hurtigst muligt

Gode råd

Når først tandpinen er der, vil man bare gerne have at den forsvinder igen. Hvis ikke man har mulighed for at komme til tandlægen med det samme, har vi samlet et par gode råd, ift. hvordan man midlertidigt kan lindre smerten ved tandpine, indtil man kan komme til tandlægen.

  • Undgå at tygge med tanden
  • Hold tanden ren ved hjælp af tandbørstning
  • Brug tandtråd og skyl munden i varmt vand

Til midlertidig lindring af tandpine kan man tage smertestillende tabletter, som f.eks. en Panodil. Tandpine bliver kun værre med tiden, så selvom smerten midlertidigt stopper, er det vigtigt at komme en tur forbi tandlægen, så problemet kan blive løst, og du kan slippe af med din tandpine.

Hvordan forebygger jeg tandpine?

Ved at gå regelmæssigt til tandlæge, kan man forebygge tandpine. Dernæst bør man få foretaget regelmæssige røntgenbilleder, da tandlægen herigennem kan se hullerne lang tid før de bliver synlige i munden.

Book tid online
Tlf: 4752 8011