Velkommen til

title-imageskontakt os

Skibby Tandlægehus

Sådan overvinder du din tandlægeskræk

Næsten halvdelen af den danske befolkning er nervøse for at gå til tandlægen.

Vi ved, at næsten halvdelen af den danske befolkning er nervøse for at gå til tandlægen. Derfor er der også mange der fravælger det. Ca. 10% har det reelt så skidt, at de lider af tandlægeskræk.

Derfor vil vi i dette blogindlæg have fokus på, hvorfor du har tandlægeskræk. Hvad kan du selv gøre for at slippe af med din angst, og hvad vi tilbyder ift. at kunne forebygge din skræk.

Hvorfor har jeg tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er typisk noget, der stammer fra dårlige oplevelser, du selv har haft ved tandlægebesøg i din barndom. Når man allerede har haft dårlige oplevelser her, så er det typisk noget man tager videre med sig ind i voksenlivet. Dette betyder ofte at flere danskere ikke tager til tandlæge.

Hvad kan tandlægeskræk betyde for min mundhygiejne?

Udeblivelse fra tandlæge vil medvirke til, at dine tænder bliver grimme og slidte. Dette betyder at du oftere bliver ramt af forskellige sygedomme i munden, og det kan herunder være:

  • Du får ofte tandkødsbetændelse
  • Du har tit dårlig ånde
  • Dine tænder nedbrydes stille og roligt over lang tid
  • Du får huller i tænderne

I sidste ende kan det betyde, at dine tænder falder ud, og det kan i værste tilfælde også gå ud over din tyggefunktion.

Her ses en patient der har overvundet sin tandlægeskræk hos Skibby Tandlægehus

Hvordan håndterer Skibby Tandlægehus din tandlægeskræk?

Vi respekterer dine grænser, og har gennem årene omvendt mange med tandlægeskræk. Vi ved, at den ikke bare går væk fra den ene dag til den anden, men at det er en proces. Vi afsætter, derfor ekstra tid af til dig der ringer, og fortæller du har tandlægeskræk.

Vi ønsker at gøre din behandling så behagelig som overhovedet muligt. Du har derfor mulighed for at komme ind og se klinikken, hvor vi kan snakke sammen om, hvordan det hele kommer til at forløbe.

Vores ansatte er søde, imødekommende og dygtige til at have fokus på dig. De er eksperter i at få patienten til at føle sig rolig og afslappet i vores hyggelige atmosfære. Når du kommer ind hos os med tandlægeskræk, ligger vi meget vægt på at gøre det så behageligt og overskueligt for dig som muligt. Det gør vi ved at fortælle og guide dig gennem hele processen, når du ligger i stolen. På den måde vil du hele tiden føle, at du har kontrol over situationen, og du kan til hver en tid bede om en pause.

Ved brug af denne metode har mange af vores patienter overvundet deres tandlægeskræk, og er gået hen og blevet faste kunder. Første skridt er ofte det sværeste, så bare det med at ringe og få bestilt en tid kan være svært at overkomme. Det er dog vigtigt ikke at lade din angst videre forplante sig, men at få den bearbejdet – det er vi eksperter i.

Hvad kan du selv gøre, for at slippe af med din tandlægeskræk?

Vi har tidligere på bloggen skrevet om, hvordan du slipper din angst for at gå til tandlægen med 10 gode råd. De har hjulpet mange af vores patienter der tidligere har haft angst, og de kan hjælpe dig hen mod at tage det næste vigtige skridt.

Er du interesseret i at læse mere om vores håndtering af tandlægeskræk, så har du mulighed for det her.