Velkommen til

title-imageskontakt os

Skibby Tandlægehus

Tandlægefacts fra gamle dage

På bloggen har vi tidligere skrevet om bedøvelse af tænder i forbindelse med tandlægebesøg. Selve tandlægegerningen går dog meget længere tilbage.

For at sætte tingene i perspektiv får du lige en meget kort historisk tidslinje her.

  • For cirka 1.000 år siden havde vi Vikingetiden i Norden
  • For cirka 4.000 år siden blev pyramiderne bygget i Egypten
  • For cirka 9.000 år siden fik indere ved Indus-floden behandlet dårlige tænder med hånddrevne bor!

En smertefuld oplevelse

Tandlægebehandling var helt sikkert en meget smertefuld oplevelse. Det var mere reglen end undtagelsen, at patienter mistede bevidstheden under behandlingen. Der blev eksperimenteret med mange former for smertelindring. Lige fra de tidligste tider har man forsøgt at lindre smerte med de midler man havde til rådighed. Nogle anvendte helt sikkert alkohol, og der er også dokumentation for at bl.a. vikingerne anvendte cannabis, for at lindre smerterne. I andre egne af verden har smerteramte patienter anvendt en række andre smertelindrende stoffer.

Nu ser vi ofte tilbage i tid med et smil på læben, mens vi forestiller os hvordan tingene er passeret hos den tids tandlæger. Men for den tids befolkning kunne et tandlægebesøg være et spørgsmål om liv og død.

Der er heldigvis sket meget siden!

I Skibby Tandlægehus håndterer vi alle former for tandbehandlinger. Med vores moderne udstyr kombineret med personalets faglige kompetence kan vi stort set tilbyde smertefri behandlinger, uanset hvilke problemer du har med tænderne.

Den smertefri behandling der for alvor har vundet indpas de seneste 20 år, betyder heldigvis også, at andelen af patienter med tandlægeskræk er blevet mindre.

Hvornår har du sidst været forbi tandlægen?

Er det mere end et år siden, du senest har været forbi din tandlæge, bør du bestille tid til et eftersyn af dine tænder. Hos Skibby Tandlægehus kan du booke din tid online til et tandeftersyn. Vi garanterer at du ikke vil blive bedøvet med hverken alkohol eller cannabis hos os 🙂