Tandkroner og tandbroer tilbydes

Påsætning af tandbroer og tandkroner

Hos Skibby Tandlægehus tilbyder vi både påsætning af tandkroner og tandbroer. Vores klinik er beliggende i Skibby, og vi har gratis parkering lige ved døren, hvilket betyder, at det er let at komme til og fra vores tandklinik i bil fra enten Kirke Hyllinge, Frederikssund, Holbæk eller Jægerspris.

Hvad bruges tandkroner til?

Når det anbefales at sætte en krone på en tand, skyldes det som oftest, at tanden er meget ødelagt, og at den resterende del af tanden er svækket.

Kronen er en omsluttende restaurering, der har til formål at holde sammen på den underliggende rest af tanden og sikre, at tanden får en funktion i munden.

Ved kronebehandlingen reducerer man tanden i størrelse, og der bliver herefter hos en tandtekniker lavet en krone specifikt til tanden.

Tanden får nærmest en ny skal, som styrker tanden og holder sammen på den.

BOOK TID ONLINE
TLF: 4752 8011

Hvilke tænder bør få påsat kroner?

Der er ingen præcise regler for, hvilke tænder der bør have kroner, og hvilke der ikke bør have kroner. Det er i sidste ende en individuel vurdering, som foretages af tandlægen ud fra de givne forhold og i samråd med patienten.

Rodbehandlede tænder

Tænder der er rodbehandlede er som udgangspunkt meget ødelagte.

Der er normalt ikke meget tand tilbage, og herudover er tanden i forbindelse med rodbehandlingen blevet udhulet i midten, så tandlægen kan få adgang til rodkanalerne. Det medfører, at den tand man ser i munden ofte kun er en tynd skal af tand.

Rodbehandlede tænder har derfor større risiko for at knække eller flække i roden i forbindelse med tyggebelastninger, og tandkroner kan således være en nødvendighed.

Hvad koster en tandkrone?

Vi tilbyder en billig pris på en tandkrone i høj kvalitet, der ligger på 4.757,12 – 7.057,12 kr.

Du kan finde en oversigt over vores priser her.

Hvorfor får man en tandbro?

En tandbro kan bruges til erstatning af en til flere tænder. Det er en forudsætning, at der er tænder på begge sider af det tandløse område.
Disse tænder reduceres i omkreds og bruges nu som såkaldte bropiller.

Efter en grundig undersøgelse her på klinikken vil en tandtekniker fremstille en bro, hvor tænderne i det tandløse område er anbragt mellem de kroner, der skal sidde på bropillerne.

Broen cementeres herefter på bropillerne. Hullerne i tandrækken og den mistede funktion af disse genetableres.

Hvad skal du være opmærksom på ved tandbroer?

Det er utroligt vigtigt, at du efter en brobehandling holder bropillerne rene. På den måde forhindres huller i disse tænder.

Grundig tandbørstning og overholdelse af regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen forhindrer desuden, at parodontose udvikles. Det er særligt væsentligt at bekæmpe en mulig parodontose, da det kan betyde, at du risikerer at miste broen.

Broer kan også laves på tandimplantater, hvis der ikke er tænder på begge sider af det tandløse område.

Gør det ondt at få lavet en bro?

I langt de fleste tilfælde kan vi gennemføre både undersøgelse og behandling uden synderlige smerter.

Det kræver som oftest ingen tilvænning at få en bro, men efter behandlingen kan der være lidt ømhed fra tandkød og tænder. Ømheden er normalt forbigående og forsvinder i løbet af få dage.

Tandbroer vil på sigt komme til at føles som dine egne tænder.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er i tvivl?

Hos Skibby Tandlægehus vil vi ved dine regelmæssige tandeftersyn rådgive dig om behovet for tandbroer og tandkroner. Går du ikke regelmæssigt til tandlægen, er du velkommen til at booke tid til en undersøgelse.

Har du spørgsmål? Så er du mere end velkommen til at ringe til os på telefon 47 52 80 11.

TLF: 4752 8011