Tandimplantater

Tandimplantater er nok det største fremskridt inden for tandlægefaget i de sidste 30 år

Hvad er tandimplantat?

Et tandimplantat er en specialfremstillet titaniumsskrue. Under operation forankres skruen i kæbeknoglen, hvis der ønskes en erstatning for en mistet tand. Implantatet kommer til at fungere som tandens rod. Selve implantatet kan ikke ses i mundhulen, men sidder under tandkødet. Efter implantatet er sat fast i knoglen, skal der normalt gå fra tre uger til seks måneder, inden man laver den tanderstatning, der kan ses, og som skal fungere i munden. Helingstiden er individuel fra patient til patient alt afhængig af knogletype og eventuelle opbygninger med knogle. Tandimplantatet sætter sig fast i knoglen, fordi knoglen vokser ind i implantatoverfladen og låser den urokkeligt fast.

Hvad kan man sætte oven på et tandimplantat?

Der er mange former for tanderstatning. Den mest almindelige er erstatning af en enkelt tand. Den normale fremgangsmåde er, at implantatet forankres under tandkødet, og der påsættes en tandkødsformer, som patienten går med i en til to uger. Derefter tages der et aftryk på implantatet, og dette sendes til en tekniker, som ud over kronen laver et mellemled (et abutment), der skal placeres mellem implantat og den kommende krone. Herefter monteres abutment og krone på implantatet, og man har nu en funktionel og synlig tand i munden.

Kæbekirurg tilknyttet klinikken

Fra at være en behandling, der udelukkende blev tilbudt i hospitalsregi og hos enkelte specialister, er det blevet en mere almindelig behandling, som i dag tilbydes af mange tandlæger. Hos Skibby Tandlægehus har vi dog valgt at ansætte egen kæbekirurg, der er specialist i tandimplantater. For vores patienter betyder det, at de kan være sikre på, at alle behandlinger med implantater bliver udført af en specialist på området, der tilmed har branchens bedste udstyr til rådighed. En sidegevinst ved at have egen kæbekirurg ansat er, at vi i mange situationer kan levere den højere kvalitet til en lavere pris end andre tandklinikker.

Tandimplantat kan være en løsning hvis man mangler flere tænder

Hvis man mangler flere tænder, kan man ved at placere flere implantater lave broløsninger på implantaterne. Man kan også lave implantatunderstøttede proteser. Disse bruges oftest ved helproteser i både overmund og undermund.

Patienten har ofte allerede protese, men den er aldrig kommet til at fungere godt. Det kan ændres ved at indoperere implantater og på disse anbringe låse, som anvendes til at klikke protesen fast på. Det gør, at protesen ikke længere rutsjer rundt i munden eller løsner sig, når man fx tager en bid af et æble. I de fleste tilfælde kan den gamle protese bruges efter mindre justeringer.

Kontakt os gerne

Har du brug for et implantat, kan du booke din tid online til behandling. Har du spørgsmål i forbindelse med bestillingen eller til vores behandling, er du velkommen til at ringe til os på 4752 8011

Tandimplantat kræver erfaring og specialviden