Velkommen til

title-imageskontakt os

Skibby Tandlægehus

Tandimplantat

Har du mistet én eller flere tænder, så kan man erstatte den eller de tænder med tandimplantater. Et tandimplantat er en titaniumsskrue, som fungerer som en kunstig tandrod der sættes fast i kæbeknoglen. Det er altså ikke muligt at få en ny naturlig tand, men med et implantat er det meget tæt på.

Kan man se forskel på en rigtig tand og et implantat?

Teknologien flytter konstant grænserne for, hvor meget man kan gøre ved tænderne. Særligt teknologien omkring implantater har rykket sig rigtig meget. Vi kan i dag lave implantaterne så gode, at man ikke kan se forskel på en naturlig tand og et implantat – heller ikke på farven. Når man kigger ind i munden, så er det ikke implantatet man kan se, men kronen. Vi kan lave en krone så ens som en naturlig tand, at det er umuligt at se forskel.

Tænder er ikke bare hvide, gule eller nogen anden farve. En tand har mange forskellige nuancer, og der fremstilles derfor en krone som matcher dine naturlige tænders farve.

Vi har ansat en kæbekirurg som er specialist i netop tandimplantater. Mange tandlæger tilbyder, at lave tandimplantater men uden en decideret specialist til det. Vi går ikke på kompromis med kvaliteten af vores behandlinger, fordi vi tænker på dine tænder.

Vi har branchens bedste udstyr i klinikken. Og med en specialist i implantater, som har branchens bedste udstyr til rådighed, så er du sikker på altid at få en kompetent og professionel behandling.

Kan man mærke et implantat?

Man kan næsten ikke mærke forskel på et implantat og de naturlige tænder. Du vil måske kunne mærke det i starten, fordi du bevidst mærker efter og tænker over det. Når du har vænnet dig til det, vil du ikke kunne mærke forskel.

Kronen til tandimplantatet matches så farverne passer sammen

Er hygiejne vigtigt med et implantat?

JA! Det er meget vigtigt at holde implantatet rent gennem hele processen. Både før, under og efter. Du vil få det bedste resultat, hvis du sørger for at holde implantatet rent og holder en god mundhygiejne.

Et tandimplantat kan ved den rette pleje sagtens holde i over 10 år! Herudover er det naturligvis vigtigt, for at undgå skader på dine resterende naturlige tænder. Statistikker viser, at ca. 95% af alle implantater holder i mere end 10 år.

Gør det ondt at få lavet et tandimplantat?

Selve operationen vil ikke gøre ondt. Patienten vil være bedøvet, og derfor ikke opleve nogen smerter under operationen.

Patienten vil naturligvis opleve smerter, når bedøvelsen aftager. Vi anbefaler derfor, at patienten tager smertestillende inden bedøvelsen er væk, og gør det 3-4 gange i døgnet de første 2 døgn. Vi vil efter en operation informere patienten om, hvilke smertestillende patienten skal tage.

Tandimplantat 3D grafik med krone på

Hvem kan få et tandimplantat?

Som udgangspunkt er der kun ét krav, som skal være opfyldt for at man kan få lavet et tandimplantat. Personen som ønsker et tandimplantat, skal være færdig med at vokse og være færdigudviklet. Det vil i de flestes tilfælde være omkring 18-årsalderen.

Der er dog flere ting, som kan komplicere behandlingen og måske umuliggøre et implantat. Rygning er en af de faktorer, som kan sætte en stopper for implantatet og være skyld i et tidligt tab af implantatet. Vi anbefaler derfor, at man i tilfælde af, at man er ryger, skærer kraftigt ned. Rygning forsinker helingsprocessen og kan i nogle tilfælde føre til, at kroppen frastøder implantatet og behandlingen må starte forfra.

Hvad koster et implantat?

Prisen på implantater svinger meget fra tandlæge til tandlæge. Et implantat koster hos os fra 8.699,68kr til 9.371,68kr.

Inklusiv i prisen er: røntgenbilleder, bedøvelse, operativ indsættelse af implantatskrue, påmontering af dækskrue samt fjernelse af operationstråd.

Ønsker du udover implantatet at få en erstatningstand, som man kan se i munden, så skal du have en krone. En krone koster fra 4.757,12kr til 7.057,12kr. Det er afhængig af, hvor i munden det er, og hvad kronen skal laves af.

Inklusiv i prisen for kronen er: tilpasning og cementering på tand med levende nerve, røntgenbilleder, bedøvelse, beslibning, midlertidig hætte og dokumentation af medicinsk udstyr.