Rodbehandling – Smertefri og professionel behandling

Rodbehandling er en kompleks opgave

En rodbehandling er, som udgangspunkt en kompliceret behandling. Vi tager opgaven alvorligt hos Skibby Tandlægehus, fordi vi netop her arbejder med patienternes nerver i munden. Der er ikke to tandbehandlinger, som er helt ens – og slet ikke når det kommer til rodbehandling.

Nogle patienter har meget smalle rodkanaler, hvilket betyder at behandlingen er anderledes end andre patienter.

Når man skal vælge den tandlægeklinik, som skal rodbehandle, er det derfor en fordel at de dels har uddannelse og erfaring fra lignende behandlinger, samt at de har det mest moderne udstyr. På den måde kan du sikre den bedste oplevelse, og få rodbehandlet tænderne uden smerter.

Hvordan udfører vi rodbehandling?

Vi anvender det nyeste digitale udstyr, til at lokalisere betændelsen i tanden og rodkanalen. Herefter vil vi under lokalbedøvelse fjerne nerver, rense rodkanalen og fjerne betændelsen.

Efter selve behandlingen bliver tanden fyldt ud med materiale, der sørger for, at tanden ikke i fremtiden bliver inficeret med bakterier.

Hvad koster en rodbehandling?

Prisen på en rodbehandling varierer alt efter omfanget. Vi har et naturligt ønske om at være konkurrencedygtig på prisen, men vil omvendt aldrig gå på kompromis med sikkerhed og patientpleje.

En god og tryg oplevelse! Super dygtige og følelsen af at være i profesionelle og trygge hænder! Kan varmt anbefales
– Jeanette Krogh

Her bliver der foretaget en rodbehandling af en tandlæge

Hvornår anbefaler vi rodbehandling?

Der er primært to overordnede årsager:

  • Enten at fjerne smerte
  • Eller bevare din tand

Baggrunden er, udover smerter at forhindre en betændt tilstand i at sprede sig. Ofte er der et dybt hul hele vejen gennem tanden og ind til nerven. Bakterier får her lov til at udvikle sig, og giver til sidst betændelse i nerven. Du vil sjældent være i tvivl, da smerterne er ganske markante, og du vil vanskeligt kunne tænke på andet.

Slag på tanden samt eftervirkninger fra andre tandbehandlinger, kan ligeledes nødvendiggøre rodbehandling.

Hvad sker der efter behandlingen?

Efter en rodbehandling kan området omkring indgrebet føles irriteret i et par dage, men det er de færreste, som oplever decideret smerter efter det første døgn. Når du har været igennem en rodbehandling, vil den behandlede tand være skrøbelig.

De fleste vil derfor, efter et års tid, skulle have en kronebehandling. Vi anbefaler at effekten af behandlingen undersøges ved hjælp af røntgen her på klinikken.

Skibby Tandlægehus kan hjælpe

Vi er en meget moderne klinik, der gennem en årrække har investeret i det nyeste digitale tandlægeudstyr. Dette sammenholdt med tandlægernes erfaring og videreuddannelser gør at vi kan udføre alle former for tandbehandlinger på klinikken.

En rodbehandling bliver nok aldrig en morsom oplevelse, men vores betænksomme klinikassistenter gør hvad de kan, for at skabe en hyggelig, tryg og tillidsvækkende atmosfære.