Revnede tænder (infraktioner)

Man kan ofte behandle revnede tænder med en krone

Revner ses ofte i tænder med sølvfyldninger.

Årsagen menes at være, at sølvfyldninger udvider sig og trækker sig sammen ifm. temperaturændringer i mundhulen, og at de korroderer og evt. optager vand. Da tænderne ikke kan give efter for det pres, der opstår, kan de revne. Denne revne vil aldrig kunne hele, hvis den først er dannet.

Hvad sker der, hvis man har en revnet tand?

Ofte starter en revne i emaljen. Du kan sagtens have en revne i emaljen, uden at tanden knækker eller flækker.

Men hvis revnen udvider sig og kommer ned i den dybere del af tanden (dentinen), kan du risikere, at der kommer tyggesmerter fra tanden, og samtidig vil der være større risiko for, at tanden med tiden knækker eller flækker.

Du kan også risikere, at revnen kommer i kontakt med nerven i tanden, hvilket kan medføre kraftig tandpine og betændelse i tandens nerve, som i værste tilfælde kan dø.

Hvordan ved man, at man har en revnet tand?

Revnede tænder giver for det meste ikke symptomer.

Du kan dog opleve kraftige jag ved tygning. Det kan skyldes, at revnen går ned til nerven i tanden, og hver gang der tygges, bevæger de to tanddele sig fra hinanden, hvilket giver et kraftigt smertejag.

Behandlingen af disse symptomer er som regel en krone, der kan holde sammen på tanden. Hvis revnen er nået ned til nerven, kan rodbehandling eller fjernelse af tanden i visse tilfælde være sidste udvej.

Et godt råd

Det bedste råd vi kan give, så der kan blive taget hånd om en revnet tand i tide, er at overholde de regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen.

Her har vi mulighed for at opdage revnen, før den har udviklet sig alvorligt. Det kan i sidste ende betyde en væsentlig besparelse på selve behandlingen.

Vil du bestille en tid?

Hvis du bestiller en tid, kan vi hurtigt afklare, om en tand er revnet. Du kan booke online, og du kan få en tid, ved at ringe til os på 47 52 80 11.

BOOK TID ONLINE
TLF: 4752 8011