Velkommen til

Skibby Tandlægehus

Regelmæssig undersøgelse

Book en tid online her

Ved den regelmæssige undersøgelse:

  • Eefterses tænderne for huller
  • Fyldninger og kroner undersøges for defekter
  • Tandkødet bliver undersøgt for tandkødsbetændelse og parodontose
  • Slimhinder, gane og tunge bliver kontrolleret for sygdomme

Ifm. den regelmæssige undersøgelse tages normalt hvert andet år to røntgenbilleder af kindtænderne for at kontrollere, om der er huller mellem disse. Ved samme lejlighed fås et overblik over knogleniveauet i begge sider.

Hvis der er stor tendens til udvikling af huller i tænderne, eller hvis der er mange fyldninger og kroner, tages der røntgenbilleder hvert år. På den måde forbedrer vi muligheden, for at stoppe udviklingen af huller i tide.

Rodbehandlede tænder kontrolleres løbende med røntgenbilleder for tegn på infektion i området ved rodspidserne.

Du bliver rådgivet i at holde dine tænder sunde

Ifm. undersøgelsen bliver du informeret om, hvilke behandlinger og forebyggende tiltag der bør gennemføres nu og i fremtiden for at holde dine tænder sunde og funktionelle, og der bliver lavet en behandlingsplan.

Tandrensning

I forbindelse med den regelmæssige undersøgelse af dine tænder, vil vi ofte foretage en almindelig tandrensning, hvis du har belægninger på tænderne eller tandsten, der sidder over tandkødsranden. Tandrensning foretages, hvis der er under tre tandkødslommer, der er over 5 mm i dybden, og hvis knoglen omkring tænderne ikke er nedbrudt.

Behandlingen bruges ved belægninger eller misfarvninger på tænderne, samt ved almindelig tandkødsbetændelse. Har du har parodontose, er tandrensning ikke tilstrækkelig til at behandle eller vedligeholde sunde forhold.

Det er også muligt at bestille tandrensning som egentlig behandling.

Bestilling af tid til tandeftersyn

Ønsker du at bestille en tid til at få foretaget et tandeftersyn, har du mulighed for at gøre det online eller ved at ringe til os på 4752 8011.