Plastfyldninger

Plastfyldninger vs. sølvamalgam

Tidligere anvendte man ofte sølvamalgam i forbindelse med fyldninger. Men nu anvendes det udelukkende ved meget specielle forhold.

Vi er i stedet gået over til plastfyldninger. Dels på grund af, at brugen af sølvamalgam er skadeligt for både miljø og mennesker, men også fordi plastfyldninger af i dag, er meget pænere visuelt (man ser dem ikke).

I forbindelse med dine regelmæssige tandeftersyn, vil din tandlæge opdage om du har fået et hul i en tand. Ofte er du dog godt klar over det forinden, da det kan være smertefuldt.

Hvordan foregår en plastfyldning?

Når der er boret et hul i tanden, skal dette hul efterfølgende fyldes med en tæt fyldning for at forhindre, at der kommer et nyt hul i tanden.

Først forbehandles tanden med et bindingsmateriale, der sikrer, at fyldningen binder sig fast til tandvæggene. Herefter fyldes hullet med den bløde, hvide plast, som kondenseres op mod væggene i tanden, så fyldningen bliver helt tæt.

Til sidst belyses plasten med en speciel lampe, der starter en kemisk reaktion, som gør, at den bløde plast bliver meget hård. Ofte skal der flere lag plast til for at lave en plastfyldning, da lyset kun kan trænge et vist stykke ind i plasten.

Når tanden er fyldt, føles den ofte for høj. Højden kontrolleres ved sammenbidspapir, og herefter slibes fyldningen, så den kommer til at passe i højden. Til sidst formes plasten, så den ligner den naturlige tand.

Har du et hul i tanden, der skal fyldes?

Så kontakt Skibby Tandlægehus og bestil en tid. Du kan ringe til os på 4752 8011 eller booke en tid online.

BOOK TID ONLINE
TLF: 4752 8011