Plastfyldning i forbindelse med caries

Få en usynlig fyldning af plast

Hos Skibby Tandlægehus anvender vi plastfyldning i forbindelse med blandt andet huller i tænderne og andre reparationer, der kan klares med en fyldning. Vores tandklinik er beliggende centralt i Skibby med gratis parkering lige ved døren. Det betyder at vores patienter typisk kommer fra både lokalområdet, Jægerspris, Frederikssund, Kirke Hyllinge og Holbæk. Alle er dog velkomne hos os.

Plastfyldninger vs. sølvamalgam

Tidligere anvendte man ofte sølvamalgam i forbindelse med fyldninger, men nu anvendes det udelukkende ved meget specielle forhold.

Vi er i stedet gået over til plastfyldninger. Dels på grund af at brugen af sølvamalgam er skadeligt for både miljø og mennesker, men også fordi en plastfyldning i dag er meget pænere visuelt (man ser den ikke) og har en god holdbarhed.

I forbindelse med dine regelmæssige tandeftersyn vil din tandlæge opdage, om du har fået et hul i tanden. Ofte er du dog godt klar over det forinden, da det kan være smertefuldt.

Hvordan foregår en fyldning med plast?

Når der er boret et hul i tanden, skal dette hul efterfølgende fyldes med en tæt plastfyldning for at forhindre, at der kommer et nyt hul i tanden.

Først forbehandles tanden med et bindingsmateriale, der sikrer, at fyldningen binder sig fast til tandvæggene. Herefter fyldes hullet med den bløde, hvide plast, som kondenseres op mod væggene i tanden, så fyldningen bliver helt tæt.

Til sidst belyses plasten med en speciel lampe, der starter en kemisk reaktion, som gør, at den bløde plast bliver meget hård. Ofte skal der flere lag plast til for at lave en plastfyldning, da lyset kun kan trænge et vist stykke ind i plasten.

Når tanden er fyldt, føles den ofte for høj. Højden kontrolleres ved sammenbids-papir, og herefter slibes fyldningen, så den kommer til at passe i højden. Til sidst formes plasten, så den ligner den naturlige tand.

Hvad er en flerfladet plastfyldning?

En flerfladet plastfyldning er typisk en fyldning af både tyggefladen og en eller flere af tandens sider.

Hvornår må man spise efter plastfyldning?

Du må både spise og drikke, når bedøvelsen er helt aftaget. Dette sker typisk inden for 1-2 timer efter behandlingen.

Smerter i tanden efter plastfyldning er ikke ualmindeligt

Det er meget almindeligt at opleve en mild smerte i tanden efter en plastfyldning. Der må dog ikke være tale om en decideret tandpine. Aftager smerterne ikke inden for et par uger, bør du kontakte os med henblik på en undersøgelse.

Hvad koster en plastfyldning?

Vi tilbyder en konkurrencedygtig pris på en plastfyldning fra 925 kr. til 2.075 kr. alt afhængigt af, hvilken tand du skal have fyldt, og hvor mange flader der skal fyldes. Se vores priser her.

Har du et hul i tanden, der skal fyldes?

Så kontakt Skibby Tandlægehus og bestil en tid. Du kan ringe til os på telefon 47 52 80 11 eller booke en tid online.

BOOK TID ONLINE
TLF: 4752 8011