Velkommen til

title-imageskontakt os

Skibby Tandlægehus

Louise Baden Askbo

Jeg har fået den ære at være klinikkens første tandplejer. Da klinikken ikke har haft en tandplejer før, vil jeg gerne præsentere mig og fortælle lidt om hvad jeg kan.

Når jeg bliver spurgt hvad forskellen på en tandlæge og en tandplejer er, plejer jeg at sige at jeg laver det samme som en tandlæge, bortset fra at jeg ikke borer eller opererer. Det er den korte forklaring.

Den lidt længere version er at en tandplejer er uddannet til at undersøge patientens tænder, tandkød og mundhygiejne, registrere huller i tænderne (caries), tage røntgenbilleder, stille diagnoser, skrive journal og planlægge den nødvendige forebyggende og behandlende tandpleje. En tandplejer er ligeledes uddannet til at rense patientens tænder (både almindelige tandrensninger og parodontosebehandlinger), fjerne hårde og bløde belægninger samt pudse fyldninger. Er der huller i tænderne eller andre alvorlige problemer, henviser tandplejeren patienten til tandlægen.

Mine fokusområder

Tandplejerens to store fokusområder er forebyggelse af huller og af parodontose, samt parodontosebehandlinger. Patienten vil blive vist og informeret i hvordan tænderne kan holdes rene og tandplejeren kan vejlede i kost, medicin, sygdom, graviditet, rygning og disses betydning for tandsundheden.

En tandplejer kan altså, ligesom tandlægen, tage sig af rutinemæssige eftersyn, tandrensninger og parodontosebehandlinger.

Tandplejeruddannelsen har eksisteret siden 1972. Jeg blev uddannet i 2003 i København. Jeg vægter min faglige stolthed højt. Jeg er grundig og gør meget ud af at motivere, informere og instruere patienterne i at holde deres mund og tænder sunde og rene. Det er meget vigtigt, at alle patienter får den optimale behandling.

Jeg er født i 1979, har mand og tre børn og jeg bor i Venslev. Jeg prøver at komme i det lokale fitnesscenter et par gange om ugen for at styrketræne. Derudover synger jeg i et lokalt kor; Jubelkoret.

Jeg har været en del af teamet i Skibby Tandlægehus siden 2012 og yder mit bidrag til en god oplevelse i tandlægehuset.

Venlig hilsen

Louise Baden Askbo