Knækkede tænder behandles

Har du knækket en eller flere tænder?

At knække en tand kan være alt fra at slå en lille flig af hjørnet af en fortand, til at stort set hele tandkronen knækker af. Det kan medføre at kan man have kraftige smerter og isninger, andre gange kan man overhovedet ikke mærke noget.

Uanset hvad bør du stadig få det undersøgt hos din tandlæge. Leder du efter en tandlægeklinik med speciale i knækkede tænder, så er vi hos Skibby Tandlægehus et oplagt valg. Vi har fri parkering, og vi har derfor mange patienter fra både lokalområdet samt fra Kirke Hyllinge, Holbæk, Frederikssund og Jægerspris.

BOOK TID ONLINE

Hvilke tænder knækker ofte?

Alle tænder kan knække. Det kommer an på hvor kraftig en påvirkning tanden udsættes for. Slag på tænder eller styrt på cykel, knallert eller motorcykel gør at selv sunde og intakte tænder kan knække.

Imidlertid er det ofte tænder, der i forvejen er svækkede, for eksempel tænder med store fyldninger, specielt sølvamalgamfyldninger, og rodbehandlede tænder uden krone, som har en markant større risiko for at knække.

Svagere tænder er mere udsatte

Ved en sølvamalgamfyldning får varme- og kuldepåvirkninger fyldningen til at udvide sig og trække sig sammen. Det giver et pres på siderne af tanden, hvilket kan resultere i revner. Disse revner gør, at tanden har større risiko for at knække. Samtidig binder sølv ikke til tanden.

Underskæringer øger risikoen for knækkede tænder

Derfor er der lavet underskæringer i tanden for at få fyldningen til at sidde fast i tanden, således at den del af fyldningen, der sidder nede i tanden, er bredere end den del, man kan se på overfladen. Det gør også, at der er større risiko for knækkede tænder.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har knækket en tand?

Har du knækket en tand, eller har du en knækket tandkrone, skal du bestille tid hos os, så vi kan vurdere skadens omfang.

Vi har hos Skibby Tandlægehus stor erfaring med at tage imod patienter med knækkede tænder. Det er dels vores “egne” patienter, men det er også patienter, der har brug for akut tandlægehjælp.

Ring til os på telefon 47 52 80 11 eller book en tid online.

Hvad koster det at få lavet en knækket tand?

Det afhænger blandt andet af, om din tand er knækket ved roden, om du har slået en flig af, eller om det er hele eller dele af din krone, der er knækket. Du kan finde en oversigt over vores priser på forskellige behandlinger her, og ellers giver vi dig gerne et prisoverslag, når vi har undersøgt din tand nærmere.

BOOK TID ONLINE
TLF: 4752 8011