Dårlig ånde

Hvorfor får man dårlig ånde?

Alle har på TV set fine reklamer for mundskyllemidler, der fjerner dårlig ånde ved et par skylninger.

Sandheden er, at de fleste, der har dårlig ånde, har det pga. ubehandlede sygdomme i enten tænder eller tandkød.

BOOK TID ONLINE

Ubehandlet parodontose

Har du for eksempel parodontose, vil der ofte sidde mange bakterier og tandsten på tandoverfladerne.

Disse bakterier danner forskellige ildelugtende gasser. I forbindelse med aktiv parodontose kan der også være pus og dødt væv, der kan bidrage til dårlig ånde.

Huller i tænderne

Hvis du har større huller i tænderne, eller defekte fyldninger, kan der i disse sidde mange bakterier og madrester, som også kan give dårlig ånde.

Tandbørstning og tandtråd

Børster du ikke dine tænder ordentligt rene, og bruger du ikke tandtråd mellem tænderne, vil der sidde belægninger, som igen kan give dårlig ånde.

Har du kronisk dårlig ånde, er det en god ide at få undersøgt dine tænder og tandkød. Her kan det blive afklaret, om årsagen til den dårlige ånde findes dér. Bruger du ikke tandtråd eller andet til at rense mellem tænderne, vil dette være et godt sted at begynde.

Andre årsager til dårlig ånde

Dårlig ånde kan undertiden skyldes, at du trækker vejret gennem munden. Det udtørrer slimhinderne, og det gør bakteriernes gasser mere fremtrædende.

Dårlig ånde kan også komme fra maven og for eksempel skyldes, at der går lang tid mellem måltiderne, og at du ikke har fået noget at drikke i længere tid.

Tal med din tandlæge

Har du dårlig ånde? Så tal med os om det.

Vi kan hjælpe med at klarlægge årsagen. Det kan være lidt af et tabu at tale om dårlig ånde. Ofte ved den person, der lider af dårlig ånde, det ikke selv.

Der er nogen, der skal gøre vedkommende opmærksom på det, og selvom det er svært at gøre dette, bliver de fleste glade for det.

TLF: 4752 8011