Velkommen til

Skibby Tandlægehus

Broer2018-10-17T10:20:06+00:00

Broer

Hvorfor får man en bro?

En bro kan bruges til erstatning af en til flere tænder. Det er en forudsætning, at der er tænder på begge sider af det tandløse område. Disse tænder reduceres i omkreds og bruges nu som såkaldte bropiller.

Efter en grundig undersøgelse her på klinikken, vil en tekniker fremstille en bro, hvor tænderne i det tandløse område er anbragt mellem de kroner, der skal sidde på bropillerne. Broen cementeres herefter på bropillerne. Hullerne i tandrækken og den mistede funktion af disse genetableres.

Book tid online

Hvad skal man være opmærksom på?

Det er utroligt vigtigt, at man efter en brobehandling holder bropillerne rene. På den måde forhindrer man huller i disse tænder.

Grundig tandbørstning og overholdelse af regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, forhindrer desuden at parodontose udvikles/videreudvikles omkring disse. Det er særligt væsentligt at bekæmpe en mulig parodontose, da det kan betyde, at man risikerer at miste broen.

Broer kan også laves på implantater, hvis der ikke er tænder på begge sider af det tandløse område.

Her ses et par tænder med broer

Gør det ondt at få en bro?

I langt de fleste tilfælde kan vi gennemføre både undersøgelse og behandling uden synderlige smerter. Det kræver som oftest ingen tilvænning at få en bro, men efter behandlingen kan der være lidt ømhed fra tandkød og tænder. Ømheden er normalt forbigående, og forsvinder i løbet af få dage.

Broen vil på sigt komme til at føles som dine egne tænder.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er i tvivl?

Hos Skibby Tandlægehus vil vi ved dine regelmæssige tandeftersyn rådgive dig om behovet for broer. Går du ikke regelmæssigt til tandlægen, er du velkommen til at booke tid til en undersøgelse. Det kan du gøre online her.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på 47 52 80 11

Tlf: 4752 8011