Velkommen til

Skibby Tandlægehus

Akut rodspidsbetændelse parodontitis acuta2018-10-17T10:14:33+00:00

Akut rodspidsbetændelse (parodontitis acuta)

Hvad forårsager rodspidsbetændelse?

Symptomer er normalt de samme som ved akut nervebetændelse. Infektionen har dog her udviklet sig, så nerven i tanden er død, og der er opstået betændelse i knoglen omkring rodspidsen. Det resulterer i, at knoglen nedbrydes, og der kan dannes pusfyldte hulrum i kæben.

De kraftige smerter aftager ofte i løbet af nogle dage, da pusmængden finder afløb ud i munden, og derved mindskes presset i knoglen. Der kan være større eller mindre hævelser i det inficerede område. Undertiden ses meget kraftige hævelser, og kind og tandkød kan være fyldt med pus.

Disse symptomer ses også hyppigt ved tidligere rodbehandlede tænder, som pludselig kan give kraftige smerter, selvom de har været symptomfrie i mange år.

Book tid online

Hvordan ved du, om du har betændelse i tanden?

  • Det kan i nogle tilfælde opleves, hvor du har tyggeproblemer, hvor tanden føles som om den sidder højere placeret i munden end de andre.
  • Det kan også være ved, at du oplever symptomer på kraftig hævelse og smerter i området omkring tanden.
  • I nogle tilfælde kan du også opleve, at få en tandbyld, som er en ansamling af betændelse i et område.

Uanset hvilken situation, der er tale om, så er det vigtigt at få fjernet betændelsen. Er du i tvivl om, hvorvidt du er ramt af rodspidsbetændelse, så tag kontakt til os, og så kan vi gennem en samtale og evt. et kig se, hvad din situation er.

Tlf: 4752 8011

Her ses en patient med rodspidsbetændelse

Hvordan behandles rodspidsbetændelse?

Der er tre måder hvor på tandlægen kan behandle en rodspidsbetændelse på:

  • Tandlægen forsøger typisk at lave den tidligere rodbehandling om. Dette kan i nogen tilfælde lade sig gøre og i andre tilfælde ikke.

  • Tandlægen kan også gå ind og lave en rodspidsoperation, hvor det utætte område lukkes af ved, at der laves en plastforsegling i selve rodspidsen.

  • Tandlægen kan også trække tanden ud for at fjerne betændelsen med det sammen, men dette vil så betyde, at patienten efterfølgende skal have lavet et tandimplantat.

Kontakt os hvis du er i tvivl, om du har rodspidsbetændelse

Hvis du er i tvivl, så få det afklaret med det samme. Bestil tid online eller ring på 4752 8011. Vi finder en aftale til dig med det samme, så du enten kan ånde lettet op eller få påbegyndt behandlingen.

Book tid online
Tlf: 4752 8011